spot_img
HomeLocatiesVlucht vanuit Daaibooi Baai

Vlucht vanuit Daaibooi Baai

Soms probeerden mensen uit slavernij te ontsnappen. Maar waar moet je naar toe vanaf een eiland? Ontsnappen kan alleen als je de vlucht goed voorbereidt: je moet weten waar je naar toe moet en je hebt een boot nodig op een afgelegen plek. Daaibooi baai was zo’n plek. Nu is het een toeristisch strand in het zuidwesten van het eiland. In 1841 was het uithoek waar weinig mensen kwamen.

De vijftien mensen die op 24 juli 1841 vluchtten hadden hun vlucht goed voorbereid. Ze ontsnapten ’s nachts uit Willemstad en liepen meer dan 20 kilometer naar Daaibooi baai. Daar lag een zeilschip klaar dat onmiddellijk vertrok naar Santo Domingo aan de andere kant van de Caribische Zee, waar de slavernij al was afgeschaft.

Toen hun vlucht werd ontdekt stuurden de slaveneigenaren een snel schip achter ze aan. Vlak vóór de kust van Santo Domingo werden de vluchtelingen bijna ingehaald. Maar toen barste een storm los. De vluchtelingen liet hun schip op de kust lopen en renden het strand op. Ze waren in Santo Domingo. Eindelijk veilig.

Vorig artikel
Volgend artikel